Συγκλονισμένη η Κύπρος από την αυτοκτονία 14χρονου - "Ανοίγουν τα στόματα" που μιλούν για κακομεταχείριση

Κυπριακή αστυνομία
Κυπριακή αστυνομία ASSOCIATED PRESS

Μια ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε χθες βράδυ σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, όπου 14χρονος προέβη σε απονενοημένη πράξη και λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρός στην φάρμα του πατέρα του.

Ένα 14χρονο παιδί έδωσε τέλος στην ζωή του στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Reporter, ο 14χρονος εντοπίστηκε νεκρός χθες βράδυ από τον πατέρα του, ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.

Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής του 14χρονου αγοριού συγκλονίζουν, αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να ήταν θύμα κακομεταχείρισης και να βίωνε ενδοοικογενειακή βία.

Όπως μας αναφέρθηκε και είναι γνωστό στους κάτοικους του χωριού, ο 14χρονος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να παίρνει χρήματα στο σπίτι, αφού θεωρείτο πως ήταν υποχρέωση του, ως ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 14χρονος εργαζόταν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν ζούσε όπως τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά της ηλικίας του, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη του επιθυμία ήταν να επιστρέψει στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις δουλειές τις οποίες αναγκαζόταν να κάνει, ήταν πολύ βαριές για ένα παιδί.

Η είδηση του θανάτου του 14χρονου προκάλεσε σοκ στο χωριό, με τους κατοίκους να μιλάνε για ένα ευγενικό παιδί που πάντα συνόδευε και πρόσεχε τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ενώ όταν συνομιλούσαν μαζί του, ένιωθαν πως είχαν απέναντι τους ένα ώριμο ενήλικα και όχι ένα παιδί.

Επίσης, όπως καταγγέλλεται, πρόσωπα που γνώριζαν τις καταστάσεις της οικογένειας, είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και μάλιστα, το Γραφείο Ευημερίας ήταν ενήμερο.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο 14χρονος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, όπου ήταν και η μεγάλη του επιθυμία να επιστρέψει και να ζήσει όπως όλα τα παιδιά…

Σε επικοινωνία μας με την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, και ερωτηθείσα εάν στην οικογένεια υπήρχαν προβλήματα, ήταν ιδιαίτερα φειδωλή στις δηλώσεις της και αρκέστηκε να πει πως το περιστατικό διερευνάται, τόσο από τις ΥΚΕ όσο και από την Αστυνομία, καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.   

Πηγή: 

reporter

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE: