Συγκρούσεις κοντά στην πλατεία Ταχρίρ

Συγκρούσεις κοντά στην πλατεία Ταχρίρ

Ένταση κοντά στην πλατεία Ταχρίρ ανάμεσα σε ομάδες νεαρών και την αστυνομία. Το απόγευμα η μεγάλη διαδήλωση κατά του Μόρσι για το διάταγμα που ορίζει διευρυμένες εξουσίες.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες νεαρών Αιγυπτίων και της αστυνομίας σημειώθηκαν το πρωί κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στην οποία αργότερα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση κατά του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος με διάταγμά του την περασμένη εβδομάδα διεύρυνε τις εξουσίες του.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν την Πέμπτη συνεχίζονται καθημερινά και σήμερα το πρωί σημειώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, μετέδωσε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί κοντά στην αμερικανική διπλωματική αποστολή απάντησαν με δακρυγόνα στους διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες.

Στην πλατεία έχουν στηθεί από την Παρασκευή τέντες και πολλές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα έχουν καλέσει τους Αιγύπτιους να διαδηλώσουν σήμερα σε όλη τη χώρα εναντίον του διατάγματος.

"Ο πρόεδρος ωθεί το λαό σε ανυπακοή", "Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κλέβουν την επανάσταση", γράφουν τα πανό στη πλατεία Ταχρίρ.

"Θα παραμείνουμε εδώ ώσπου ο Μόρσι να ακυρώσει το διάταγμα", δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Ο Μόρσι συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τους ανώτατους δικαστές και συμφώνησε πως μόνο οι αποφάσεις του που σχετίζονται με θέματα "εθνικής κυριαρχίας" δεν θα μπορούν να προσβληθούν στα δικαστήρια.

Από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και περίπου 450 έχουν τραυματιστεί.

SHARE:

24Media Network