Συμφωνία κυρίων μεταξύ ΗΠΑ και τεχνολογικών εταιρειών. Τι θα γίνει με την κατασκοπεία

Συμφωνία κυρίων μεταξύ ΗΠΑ και τεχνολογικών εταιρειών. Τι θα γίνει με την κατασκοπεία

Επισυνάφθηκε συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των τεχνολογικών εταιρειών σχετικά με τις πληροφορίες που θα μπορούν να δημοσιοποιούν σε θέματα κατασκοπείας

Η κυβέρνηση Ομπάμα και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ εσύναψαν συμφωνία, βάσει της οποία θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να δημοσιοποιούν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά θέματα κατασκοπείας σχετικά με δικαστικές αποφάσεις που λαμβάνουν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία κατατέθηκε στο αμερικανικό δικαστήριο εποπτείας των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών (FISC), θα γίνεται διακανονισμός αιτημάτων από εταιρείες όπως η Google και η Microsoft Corp., ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τη δημοσιοποίηση δεδομένων σχετικά με δικαστικές αποφάσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο έγγραφα που δημοσιοποίησε η υπηρεσία.

Οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν επιζητήσει την αποσαφήνιση των σχέσεών τους με τις υπηρεσίες κατασκοπείας και επιβολής του νόμου, από τότε που ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν διέρρευσε στο κοινό απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης της υπηρεσίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Ομπάμα είναι επιφυλακτική σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν σε ύποπτους μαχητές σε άλλες χώρες εκτός Αμερικής.

«Η δημοσιοποίηση τέτοιου είδους πληροφοριών απασχολεί τόσο τους παρόχους τηλεπικοινωνιών όσο και το κοινό», δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη ο γενικός εισαγγελέας, Έρικ Χόλντερ και ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.

SHARE:

24Media Network