Συνάντηση Μέρκελ - πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό

Συνάντηση Μέρκελ - πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό

Το Βατικανό επισκέφθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον προκαθήμενο της Καθολικής εκκλησίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, όπως ανακοίνωσε η Αγία Έδρα χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση για την επίσκεψη αυτή.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου ήταν ιδιωτική. Συνοδευόταν ωστόσο από μια 15μελή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ και ο σύμβουλος της για ευρωπαϊκά θέματα Νικόλαους Μέγιερ-Λάντρουτ.

Η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στη Ρώμη αργά το βράδυ της Παρασκευής και, σύμφωνα με το Βερολίνο, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Καπέλα Σιξτίνα και το Μουσείο του Βατικανού.

Με τον πάπα Φραγκίσκο, με τον οποίο έχει συναντηθεί ήδη άλλες δύο φορές, επρόκειτο να συζητήσει θέματα που αφορούν τον διαθρησκευτικό διάλογο, την κατάσταση διεθνώς και τις συγκρούσεις στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, τον επίσκοπο Πιέτρο Παρολίν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network