Συνάντηση μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Συνάντηση μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια AP Photo/Leo Correa

Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν την χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ενώ σε δήλωσή τόνισε ότι "Δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του πολέμου".

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, William J. Burns, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του στην Τουρκία, σήμερα Δευτέρα (14/11), για να προειδοποιήσει τη Ρωσία κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε, ότι η συνάντηση του κ. Burns στην Άγκυρα δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να διαπραγματευτεί ή να συζητήσει οποιαδήποτε διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία ενώ τόνισε ότι η Ουκρανία ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε σχετική δήλωσή του επέμεινε, ότι η Ουκρανία και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτή που θα υπαγορεύσει αν και πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο κ. Μπερνς έθεσε επίσης το θέμα των Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία, όπως ανέφερε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Σ. Πεσκόφ, δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενώ εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να σχολιάσει. Όπως επισημαίνουν οι New York Times, η υπηρεσία δεν σχολιάζει ποτέ τα ταξίδια του διευθυντή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα