Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρόεδρος Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί στις 10 Οκτωβρίου την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

"Η επίσκεψη θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου", είπε ο Ουσάκοφ από την Αστάνα του Καζακστάν όπου βρίσκεται. Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου και θα έχει "διμερείς επαφές" με τον Ερντογάν.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 που διεξήχθη στην Αττάλεια, τον Νοέμβριο του 2015. Μία εβδομάδα αργότερα, η κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα, που ήταν ήδη τεταμένες λόγω του ακανθώδους ζητήματος της συριακής κρίσης. Η Ρωσία επέβαλε μάλιστα σκληρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, ιδίως στον τουριστικό τομέα.

Τον Ιούλιο οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά μια διαδικασία συμφιλίωσης, που επικυρώθηκε με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη, στις 10 Αυγούστου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών της G20 στο Χανγκτζόου της Κίνας.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ενέργεια, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Τουρκία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network