Μετά από 36χρόνια: Ο Κιμ συγκάλεσε συνέδριο στη Β. Κορέα

default image

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι από ξένα ΜΜΕ προσκλήθηκαν να καλύψουν το γεγονός αλλά κατέληξαν να δουν την ομιλία του Βορειοκορεάτη ηγέτη από την τηλεόραση

Το πρώτο συνέδριο του Εργατικού κόμματος της Βόρειας Κορέας μετά από 36 χρόνια, ξεκίνησε την Παρασκευή, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα πυρηνικά επιτεύγματα της χώρας του.

“Έχουν επιτευχθεί πρωτοφανή αποτελέσματα” ήταν τα πρώτα λόγια του ηγέτη της Β. Κορέας στην κατάμεστη από χιλιάδες συνέδρους, αίθουσα. Το τρέχον έτος η χώρα ανακοίνωσε την τέταρτη δοκιμή πυρηνικού όπλου και έστειλε πύραυλο στο διάστημα, θέματα που τονίστηκαν στο συνέδριο, προκειμένου να παγιωθεί η παντοδυναμία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι από ξένα ΜΜΕ προσκλήθηκαν να μεταβούν στη χώρα για να καλύψουν το γεγονός, ωστόσο έμειναν εκτός όχι μόνο της αίθουσας αλλά και του κτιρίου γενικότερα. Την ώρα του συνεδρίου, τους πήγαν βόλτα γύρω από ένα εργοστάσιο…

Η ομιλία του Κιμ Γιονγκ Ουν μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. Ο 33χρονος ηγέτης εμφανίστηκε φορώντας ένα σκούρο κοστούμι δυτικού τύπου και γκρι γραβάτα και πλαισιωνόταν από τους επικεφαλής του στρατού και τους υψηλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και του κόμματος του.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα