Συνελήφθη 19χρονος, βασικός ύποπτος για τις σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολονία

Συνελήφθη 19χρονος, βασικός ύποπτος για τις σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολονία

Ο νεαρός έπεσε στα χέρια των αρχών στην Ελβετία μετά από κλοπή που διέπραξε σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία. Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Έναν βασικό ύποπτο για την σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, συνέλαβε η αστυνομία στην Ελβετία, μετά από κλοπή σε κατάστημα στη νότια Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έναν 19χρονο, η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε. Συνελήφθη την Μ. Τετάρτη στην ελβετική πόλη Κροΐτσλινγκεν. Νωρίτερα, ο νεαρός μαζί με έναν 24χρονο είχαν κλέψει τσιγάρα και διάφορα άλλα είδη, συνολικής αξίας 24 ευρώ, από σούπερ μάρκετ στην κοντινή, γερμανική πόλη Κοντσάντς.

Ένας φύλακας του καταστήματος ακολούθησε τους δύο άνδρες, που κινούνταν πεζή, ως τα ελβετικά σύνορα και στη συνέχεια ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 19χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του στα γεγονότα της Κολονίας.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία από πλήθος ανδρών, κυρίως από την Β. Αφρική, προκάλεσαν σοκ στη χώρα και αύξησαν την ανησυχία των πολιτών για την εισροή μεταναστών. Στις εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας έφτασαν τότε περισσότερες από 1.100 μηνύσεις, εκ των οποίων πάνω από 480 αφορούσαν σεξουαλική επίθεση.

Στις αρχές του τρέχοντος μηνός ξεκίνησε στο Ντίσελντορφ η δίκη ενός 33χρονου Μαροκινού για σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς στην συγκεκριμένη πόλη ενώ στην Κολονία, τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για κλοπή την ίδια βραδιά. Η αστυνομία πάντως έχει παραδεχτεί ότι οι περισσότεροι δράστες δεν θα συλληφθούν ποτέ.

Πηγή: AFP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Η πρώτη δίκη για τις σεξουαλικές επιθέσεις τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς

Επιθέσεις παρόμοιες με της Κολονίας σημειώθηκαν την ίδια βραδιά σε 12 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας

Αλγερινός που έχει αιτηθεί άσυλο, ο πρώτος συλληφθείς για τις επιθέσεις στην Κολονία

SHARE:

24Media Network