Συνελήφθη επειδή βοήθησε την άρρωστη γυναίκα του να πεθάνει

Συνελήφθη επειδή βοήθησε την άρρωστη γυναίκα του να πεθάνει

H ευθανασία της Μαρία Χοσέ Καράσκο, που υπέφερε από ασθένεια σε τελικό στάδιο, έγινε πρώτο θέμα στην Ισπανία. Οχι άδικα, γιατί ο σύζυγός της συνελήφθη γι' αυτό.

Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ισπανία για την ευθανασία δεν θα το χαρακτήριζε κανείς σύγχρονο.

Κάπως έτσι ο Ανχελ Ερνάντεθ ο οποίος βοήθησε τη σύζυγό του Μαρία Χοσέ Καράσκο, που υπέφερε από το τελευταίο στάδιο σκλήρυνσης κατά πλάκας, να πεθάνει την Τετάρτη, βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Η Καράσκο ήταν μία δραστήρια γυναίκα, εργαζόταν στα δικαστήρια ως δικαστική υπάλληλος. Η ασθένεια όμως βαθμιαία την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι και οι κινήσεις της έγιναν μετρημένες.

Ο σύζυγός της τη στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Διαμόρφωσε ανάλογα το σπίτι τους, τη βοηθούσε στα απλά καθημερινά πράγματα, φρόντιζε για τη διασκέδασή της. Με την ασθένεια όμως να δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της, η Καράσκο απέκτησε την επιθυμία να βάλει τέλος στη ζωή της. Το είχε εκμυστηρευτεί και δημοσίως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Εl Pais”. “Oσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο” είχε πει χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη ο Ανχελ της έδωσε το δηλητήριο. Βιντεοσκόπησε τη σκηνή και γνωστοποίησε την πράξη του. Και όμως, συνελήφθη γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος στην Ισπανία.

“Πέρασε τη νύχτα σε κρατητήριο της Μαδρίτης. Φυσικά έχει ομολογήσει και περιμένει απλά ο δικαστής να του χαρίσει την ελευθερία του” υπογράμμισε ο δικηγόρος του.

Περιμένει, κοντολογίς, αυτό που φαντάζει αυτονόητο. Να μην τιμωρηθεί επειδή βοήθησε τον άνθρωπό του να απαλλαχτεί από το μαρτύριο έχοντας την έγκρισή του γι’ αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα