Συνελήφθη ο ράπερ 21 Savage – Υπό απέλαση από τις ΗΠΑ

Συνελήφθη ο ράπερ 21 Savage – Υπό απέλαση από τις ΗΠΑ
Ο 21 Savage σε φεστιβάλ στη Φιλαντέλφια των ΗΠΑ Michael Zorn/Invision/AP

Ο υποψήφιος για Grammy καλλιτέχνης είναι Βρετανός και βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη σύλληψη του γνωστού ράπερ, υποψήφιου για Grammy, 21 Savage προχώρησαν οι αρχές των ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με την υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων της χώρας (ICE) βρίσκεται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

To ICE υποστηρίζει ότι ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Shayaabin Abraham-Joseph, είναι πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου και εισήλθε νομίμως στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2005, όταν ακόμα ήταν ανήλικος. Στη συνέχεια δεν έφυγε από τη χώρα, όπως όφειλε σύμφωνα με τους όρους της μη μεταναστευτικής βίζας που είχε. Η υπηρεσία τονίζει, επίσης, ότι η παραμονή του στις ΗΠΑ έγινε παράνομη όταν έληξε η βίζα του τον Ιούλιο του 2006.

“Ο κ. Abraham-Joseph βρίσκεται υπό κράτηση στη Τζόρτζια και έχει τεθεί σε διαδικασία απομάκρυνσης από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια μετανάστευσης. Το ICE περιμένει το αποτέλεσμα της υπόθεσής του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο μετανάστευσης για να καθορίσει τις μελλοντικές ενέργειες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Δικηγόρος του 21 Savage δήλωσε ότι οι εκπρόσωποί του εργάζονται για την απελευθέρωσή του. “Ο κ. Abraham-Joseph είναι πρότυπο για τους νέους της χώρας, ειδικά στην Ατλάντα της Τζόρτζια και εργάζεται ενεργά στα προγράμματα της κοινότητας που αφορούν άπορους νέους” ανέφερε εκπρόσωπος του ράπερ.

Σύμφωνα με τον ICE, ο καλλιτέχνης καταδικάστηκε για ναρκωτικά τον Οκτώβριο του 2014 σε κομητεία της Τζόρτζια. Για στοχευμένη σύλληψη έκανε λόγο δικηγόρος του.

Ο 21 Savage συμμετέχει στο τραγούδι Rockstar του Post Malone, το οποίο είναι υποψήφιο στα φετινά Grammy για Ηχογράφηση της Χρονιάς και Καλύτερη Ραπ Εμφάνιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα