Συνεργασία με τον Σαμαρά προσβλέπει η Ουάσινγκτον

Συνεργασία με τον Σαμαρά προσβλέπει η Ουάσινγκτον

Διαβάστε τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, κληθείσα να σχολιάσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα

"Προσβλέπουμε σε συνεργασία με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά" τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, κληθείσα να σχολιάσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι γι' αυτό το θέμα μίλησε ήδη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. "Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση" είπε η κ. Νούλαντ "να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις".

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε χαρακτηριστικά:

"Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας -τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών- η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της για μεταρρύθμιση.

"Έτσι, αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε. Και αναζητούμε περαιτέρω πρόοδο, όπως τα μέλη της ΕΕ, τα οποία μεταβαίνουν στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα και οι χώρες της Ευρωζώνης συνεχίζουν να εργάζονται για τα προβλήματα που υπάρχουν".

SHARE:

24Media Network