Συνεργάτης του Μακρόν “καρφώνει” τη Μελόνι – “Η πολιτική της στο μεταναστευτικό είναι απάνθρωπη”

Συνεργάτης του Μακρόν “καρφώνει” τη Μελόνι – “Η πολιτική της στο μεταναστευτικό είναι απάνθρωπη”
Τζόρτζια Μελόνι ap

"Άδικη, απάνθρωπη και αναποτελεσματική" χαρακτήρισε στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν την πολιτική της Τζόρτζιας Μελόνι για το μεταναστευτικό.

Ο Στεφάν Σεζουρνέ, ευρωβουλευτής και στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ότι «η Μελόνι έχει δημαγωγική προσέγγιση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης» και «η πολιτική της είναι απάνθρωπη, άδικη και αναποτελεσματική».

«Η γαλλική άκρα δεξιά υιοθετεί ως πρότυπο την ιταλική άκρα δεξιά. Πρέπει να καταγγελθεί η άγνοια και η ασχετοσύνη τους», πρόσθεσε ο Σεζουρνέ.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, ο γάλλος ευρωβουλευτής πρόκειται να επαναλάβει τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις και στην Ρώμη, στις 25 Μαίου, κατά την διάρκεια σεμιναρίου που θα οργανωθεί, στην ιταλική πρωτεύουσα, με την συνεργασία του ιταλικού κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Μελόνι είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα του μεταναστευτικού», προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης της Ρώμης και την ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψης στο Παρίσι του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ο ιταλός υπουργός Υποδομών και Γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι τόνισε μέσω του Twitter: Πρόκειται για απαράδεκτο και προκλητικό ύφος. Η Γαλλία δεν μπορεί να δώσει μαθήματα σε κανέναν. Πρέπει να σεβαστούν την ιταλική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα