Σύννεφα πολέμου: Η Ινδία ανακαλεί τη συνταγματική αυτονομία του Κασμίρ - Αντιδρά το Πακιστάν

Σύννεφα πολέμου: Η Ινδία ανακαλεί τη συνταγματική αυτονομία του Κασμίρ - Αντιδρά το Πακιστάν

Το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως "καταδικάζει δριμύτατα" την απόφαση της Ινδίας να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του ινδικού Κασμίρ, μια περιοχή την οποία διεκδικούν και οι δύο χώρες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τη συνταγματική αυτονομία του Κασμίρ, λαμβάνοντας μια δυνάμει εκρηκτική απόφαση στην περιοχή αυτή όπου μαίνεται μια εξέγερση αυτονομιστών. Οι ινδουιστικές εθνικιστικές αρχές της Ινδίας υιοθέτησαν προεδρικό διάταγμα με το οποίο καταργείται το ειδικό καθεστώς που είχε το διαφιλονικούμενο κρατίδιο του Τζαμού και Κασμίρ και εγγυάτο το ινδικό Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο ινδικό κοινοβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών Αμίτ Σαχ εν μέσω πληθώρας αντιδράσεων από τις τάξεις της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα σήμερα είχαν διακοπεί οι επικοινωνίες στο διαφιλονικούμενο ινδικό Κασμίρ, όπου το Νέο Δελχί έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες τις τελευταίες ημέρες και έχει θέσει σε κατ'οίκον περιορισμό τους τοπικούς πολιτικούς υπευθύνους.

ADVERTISING

Πακιστάν: «Παράνομο» μέτρο του Νέου Δελχί να καταργήσει την αυτονομία του Κασμίρ

Το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως «καταδικάζει δριμύτατα» την απόφαση της Ινδίας να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του ινδικού Κασμίρ, μια περιοχή την οποία διεκδικούν και οι δύο χώρες.

Η Ινδία ανακάλεσε σήμερα το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση στην υπόλοιπη χώρα αυτής της περιφέρειάς της, που είναι η μόνη όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Πρόκειται για τη σημαντικότερη πολιτική κίνηση που έχει κάνει στη διαφιλονικούμενη αυτή περιοχή των Ιμαλαΐων εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες.

«Ως μέρος σ'αυτή τη διεθνή διένεξη, το Πακιστάν θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατές επιλογές για να αντιδράσει στα παράνομα μέτρα», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

SHARE:

24Media Network