Συντρίμμια, πιθανότατα της μυστηριωδώς εξαφανισμένης πτήσης ΜΗ370 στην Ταϊλάνδη

Συντρίμμια, πιθανότατα της μυστηριωδώς εξαφανισμένης πτήσης ΜΗ370 στην Ταϊλάνδη

Ένα μεγάλο μεταλλικό κομμάτι εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ταϊλάνδης. Πιθανόν ανήκει στην μοιραία πτήση της Malaysia Airlines που χάθηκε πριν από δύο χρόνια

Συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από κάποιο αεροσκάφος εντοπίστηκαν στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Ταϊλάνδης, ανέφερε το Σάββατο ένας τοπικός αξιωματούχος, πυροδοτώντας εικασίες ότι ίσως να ανήκαν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δύο χρόνια.

Ένα μεγάλο, καμπυλωτό μεταλλικό κομμάτι ξεβράστηκε στην επαρχία Νακόν Σι Ταμαράτ και οι κάτοικοι που το βρήκαν το ανέφεραν στις αρχές, είπε στο πρακτορείο Reuters ο Τανιαπάτ Πατικόνγκπαν, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πακ Πανάνγκ.

"Χωρικοί βρήκαν το συντρίμμι που έχει πλάτος 2 μέτρα και μήκος 3", είπε.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας εικάζουν ότι ενδέχεται να προέρχεται από το Μπόινγκ 777 που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο, μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτό το μεταλλικό κομμάτι προέρχεται όντως από αεροσκάφος. Σύμφωνα με τον Πατικόνγκπαν, οι ψαράδες της περιοχής είπαν ότι, κρίνοντας από τις πεταλίδες που είχαν κολλήσει επάνω του, δεν πρέπει να βρισκόταν στο νερό για πάνω από έναν χρόνο.

Οι ερευνητές του αεροπορικού δυστυχήματος πιστεύουν ότι κάποιος έκλεισε σκοπίμως τον πομποδέκτη του Μπόινγκ και κατόπιν του άλλαξε πορεία. Ορισμένοι θεωρούν ότι ακόμη και αν εντοπιστούν τα συντρίμμια του, δεν θα λυθεί το μυστήριο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στην πτήση MH370, ανακοίνωσε η γαλλική εισαγγελία

SHARE:

24Media Network