Συντριβή ρωσικού Airbus: Άρχισε η εξέταση των μαύρων κουτιών

default image

Διευρύνονται οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Τι αναφέρουν οι αιγυπτιακές αρχές σε ό, τι αφορά στην ταυτοποίηση των νεκρών. Στο έδαφος παραμένουν τα αεροσκάφη της Kogalymavia μέχρι νεοτέρας

Οι αιγυπτιακές αρχές διεύρυναν σήμερα τις έρευνές τους ώστε να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή και να εντοπίσουν και τις υπόλοιπες 61 σορούς των συνολικά 224 θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά της Αιγύπτου.

Οι Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες ξεκίνησαν την εξέταση του περιεχομένου των δύο μαύρων κουτιών. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters, που βρισκόταν στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου είπε ότι είδε τους αναλυτές να φεύγουν από τη μονάδα τεχνικής ανάλυσης η οποία επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει την εξέταση των μαύρων κουτιών.

Την ίδια ώρα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ζήτησε από όλους να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας προτού προβούν σε εικασίες για τις πιθανές αιτίες της συντριβής του αεροσκάφους.

“Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να αφήσουμε τους ειδικούς να εργαστούν και να μην αναφερόμαστε σε αιτίες καθώς αυτό ακριβώς αποτελεί το αντικείμενο μιας μεγάλης, περίπλοκης τεχνικής έρευνας” είπε απευθυνόμενος σε αξιωματικούς του στρατού, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

“Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που απαιτεί τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και ερευνών που μπορεί να κρατήσουν μήνες”, συνέχισε. Οι Ρώσοι ερευνητές, από την πλευρά τους, θα εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια της συντριβής, όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μάρκιν.

Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει τα τεχνικά έγγραφα του αεροσκάφους που κατέπεσε, για όλη την περίοδο της χρήσης του, και έχουν πάρει καταθέσεις από τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση των αεροσκαφών της εταιρείας Kogalymavia καθώς επίσης και από το πλήρωμα μιας πρόσφατης πτήσης της ίδιας εταιρείας.

Επεκτείνεται η περίμετρος των ερευνών

Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετρα δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από στρατιωτική βάση στην Χασάνα, στο κέντρο της επαρχίας του Βορείου Σινά, και σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 163 σοροί από τους συνολικά 217 επιβάτες και τα 7 μέλη πληρώματος του αεροσκάφους αυτού που έχασαν την ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο Ρώσους εισαγγελείς που είναι αρμόδιοι για θέματα μεταφορών ότι η ποιότητα των καυσίμων που είχε το ρωσικό αεροσκάφος ανταποκρινόταν σε όλες τις προδιαγραφές.

Στο έδαφος τα αεροσκάφη της Kogalymavia

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας Rostransnadzor απαγόρευσε στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Kogalymavia να πραγματοποιεί πτήσεις με αεροσκάφη Airbus A321 μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής ενός από αυτά στο Σινά, το Σάββατο, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο πρακτορείο RIA ότι η Kogalymavia δεν έχει λάβει τέτοια εντολή από τις ρωσικές υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα