Συρία: 13 άμαχοι νεκροί, εκ των οποίων 6 παιδιά, σε ρωσικές επιθέσεις στο Ιντλίμπ

Φωτογραφία από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ
Φωτογραφία από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ AP

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ρωσικά αεροσκάφη ξεκίνησαν βομβαρδισμούς στην συγκεκριμένη επαρχία μετά από διακοπή 22 ημερών.

Τουλάχιστον 13 άμαχοι, εκ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ρωσικά αεροσκάφη ξεκίνησαν να βομβαρδίσουν ξανά την επαρχία Ιντλίμπ μετά από μια διακοπή 22 ημερών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπτνέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, οι επιδρομές είχαν στο στόχαστρο τους αρκετές περιοχές, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 13 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών και τον τραυματισμό περίπου 30 ανθρώπων.

Οι επιδρομές έγιναν «στον απόηχο των επιθέσεων των ανταρτών ενάντια σε θέσεις δυνάμεων του καθεστώτος στην γειτονική επαρχία Λατάκια που είχαν αποτέλεσμα τρεις νεκρούς», τόνισε ο Ραχμάν.

Ο συριακός στρατός «ετοιμάζεται να διευθετήσει» το πρόβλημα της «τρομοκρατίας» στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιντλίμπ της Συρίας: Τουρκικά άρματα προωθούνται στα σύνορα

Λαβρόφ: Η Δαμασκός έχει κάθε δικαίωμα να εκδιώξει τρομοκράτες από την Ιντλίμπ

Η εκστρατεία του Ιντλίμπ: Φόβοι για 800.000 πρόσφυγες

SHARE: