Συρία: Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου

Συρία: Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου
Βομβαρδισμός στη Συρία (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Ghaith Alsayed

Η πιο πολύνεκρη επίθεση ανταρτών στη Συρία από την εκεχειρία του 2020 έλαβε χώρα την Παρασκευή.

Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα εναντίον ενός στρατιωτικού λεωφορείου στη βόρεια Συρία, μετέδωσε την Παρασκευή το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από αντάρτες και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση ανταρτών από την εκεχειρία του 2020.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η επίθεση, που συνέβη στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, εξαπολύθηκε από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS) –κυρίαρχη στην περιοχή– ή από άλλες δυνάμεις ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν αντιαρματικό πύραυλο εναντίον ενός λεωφορείου “που μετέφερε στρατιώτες από τις πόλεις Νουμπλ και Ζαχρά”, δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, σκοτώνοντας “τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από επίθεση ανταρτών μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Τουρκίας -η οποία υποστηρίζει τους Σύρους αντάρτες- και της Ρωσίας -συμμάχου του καθεστώτος της Δαμασκού- τον Μάρτιο του 2020.

Πριν από την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στον συριακό πόλεμο το 2015, η Δαμασκός ήλεγχε μόλις το 20% της εθνικής της επικράτειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα