Συρία: 8 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε περιοχή ελεγχόμενη από την Τουρκία

Οι πρώτες βοήθειες σε θύματα στη Συρία
Οι πρώτες βοήθειες σε θύματα στη Συρία AP

Τουλάχιστον 20 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αποδίδει την έκρηξη στην πολιτοφυλακή των Κούρδων του YPG.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν την Κυριακή από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε τομέα ο οποίος ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

«Οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, αποδίδοντας την έκρηξη στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

ADVERTISING

Σύμφωνα με το υπουργείο, η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα χωριό νότια της συριακής μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ, σ' έναν τομέα ο οποίος πέρασε υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων βοηθητικών τους έπειτα από μια επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει σημαντικό δίκτυο πηγών στη Συρία, δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε στο Σουλούκ, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ταλ Αμπιάντ. Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο σε υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η βόμβα βρισκόταν μέσα σ' ένα μικρό φορτηγό και εξερράγη έξω από έναν φούρνο.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αμάχους ή για μαχητές. Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν απέδωσε σε κάποιον την ευθύνη για την επίθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τουρκία, Κούρδοι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη ΒΑ Συρία

Συρία: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ Κούρδων και υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων

Συγκινητικό βίντεο: Σύρια πρόσφυγας επανενώνεται με τον γιο της μετά από 3 χρόνια

SHARE:

24Media Network