Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν αποθήκες με στρατιωτικό υλικό κοντά στο Χαλέπι

Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν αποθήκες με στρατιωτικό υλικό κοντά στο Χαλέπι

Μετά από τρεις μέρες μάχης αποθήκες με στρατιωτικό υλικό έπεσαν στα χέρια των αντικαθεστωτικών στη Συρία

Σύροι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές αποθήκες με όπλα στο Χαν Τομάν, στην επαρχία του Χαλεπιού, μετά από πολυήμερες συγκρούσεις.

Οι αντάρτες κατέλαβαν τις αποθήκες με τα πυρομαχικά μετά από τριήμερη μάχη, ανέφερε η πηγή αυτή σύμφωνα με την οποία μέσα υπήρχαν μόνο "μικρές ποσότητες" στρατιωτικού υλικού γιατί το μεγαλύτερο μέρος είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία εδώ και τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι στα χέρια των ανταρτών έπεσαν "πολύ σημαντικές ποσότητες" όπλων και πυρομαχικών. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει αντάρτες να εξετάζουν το περιεχόμενο κιβωτίων γεμάτων με όπλα και πυρομαχικά, μέσα σε μία από τις αποθήκες. "Αυτά ανήκαν στον Μπασάρ αλ Άσαντ" ακούγεται να λέει ο άνδρας που βιντεοσκοπεί τη σκηνή καθώς οι αντάρτες πηγαίνουν από το ένα κιβώτιο στο άλλο και του ζητούν να συνεχίσει τη λήψη. "Αυτούς τους πυραύλους, τράβα αυτούς τους πυραύλους. Κοίτα, είναι οβίδες των 107 χιλιοστών κατασκευασμένες στο Ιράν. Είναι οι πύραυλοι που χρησιμοποιούσε ο Μπασάρ για να μας χτυπά", προσθέτουν.

Η κατάληψη των αποθηκών επιβεβαιώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το οποίο μέσα βρέθηκαν "πύραυλοι τύπου Grad, οβίδες των 120 χιλιοστών, αντιαρματικές ρουκέτες καθώς και ρωσικά πυρομαχικά, χειροβομβίδες, τρία άρματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα".

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι σημειώνονται "σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών στον τομέα της κοινότητας του Χαν Τομάν" και ότι οι αντάρτες έχουν καταλάβει ένα σχολείο κοντά στις αποθήκες.

Στο Χαλέπι ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και ανταρτών στη συνοικία Σαχούρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άμαχοι, τέσσερις ισλαμιστές μαχητές και ένα άοπλο μέλος της ομάδας τους. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τα μέλη μιας αστυνομικής δύναμης που είχαν συγκροτήσει οι ισλαμιστές επιχείρησαν να συλλάβουν έναν αντάρτη.

Στην επαρχία της Δαμασκού δυνάμεις προσκείμενες στο καθεστώς βομβάρδισαν το Χάτζαρ αλ Άσουαντ ενώ συνεχίζονται οι μάχες στο Μπαρζέ, μια συνοικία στα βόρεια της πρωτεύουσας, καθώς επίσης και στις συνοικίες Τζούμπερ, Καμπούν και στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ.

Με βάση τον προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητήριο μόνο σήμερα έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι σε όλη τη Συρία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: