Συριακό μαχητικό κατέρριψε το Ισραήλ

Συριακό μαχητικό κατέρριψε το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την κατάρριψη συριακού μαχητικού με πύραυλο Patriot πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν

Ισραηλινός πύραυλος Patriot κατέρριψε σήμερα συριακό αεροσκάφος, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από το Ισραήλ, πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν, επιβεβαίωσε ο στρατός, χωρίς να αναφερθεί στον τύπο του αεροσκάφους που κατερρίφθη.

"Πριν από λίγα λεπτά, ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναχαίτισαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot.

Οι συνθήκες του περιστατικού εξετάζονται", αναφέρει στρατιωτική ανακοίνωση.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι επρόκειτο για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MiG-21, το οποίο κατερρίφθη πάνω από τα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, όπου έχουν εξαπλωθεί οι συγκρούσεις από τον εμφύλιο στη Συρία.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για συριακό μαχητικό.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν προειδοποίησε με ανακοίνωση ότι το Ισραήλ "θα αντιδράσει με χρήση στρατιωτικής βίας" σε οποιαδήποτε απειλή μετά την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τον ισραηλινό στρατό πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν.

"Θα αντιδράσουμε με τη χρήση στρατιωτικής βίας απέναντι σε κάθε απόπειρα απειλής της ασφάλειάς μας και παραβίασης της κυριαρχίας μας", δήλωσε ο υπουργός μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους "που είχε εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network