Σύροι πρόσφυγες έσωσαν ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος NPD

Σύροι πρόσφυγες έσωσαν ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος NPD

Δυο Σύροι πρόσφυγές έσωσαν ηγετικό στέλεχος του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος, αναγκάζοντάς το να αλλάξει τη ρητορική μίσους

Το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD) αναγκάστηκε να ανταλλάξει την ρητορική του μίσους, κατά των μεταναστών και των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα, με κάποιες φιλοφρονήσεις και ευχαριστήρια μηνύματα, καθώς δύο Σύροι έσωσαν κορυφαίο στέλεχος του.

Συγκεκριμένα, ένας τους κορυφαίους τοπικούς υποψηφίους του κόμματος είχε ένα τροχαίο ατύχημα και δυο Σύροι πρόσφυγες τον απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο 29χρονος Stefan Jagsch, 29 ετών, υποψήφιος του NPD στις τοπικές εκλογές αυτού του μήνα στην περιοχή της Έσσης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο στην πόλη του Büdingen την περασμένη εβδομάδα.

Σύροι πρόσφυγες έσωσαν ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος NPD

Ήταν τότε όταν δυο Σύροι οι οποίοι ταξίδευαν με μια ομάδα έφτασαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τον σοβαρά τραυματισμένο Jagsch από το κατεστραμμένο όχημα. Οι δυο πρόσφυγες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και παρέμειναν κοντά του μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο στο σημείο, ενώ το συνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Büdingen δήλωσε πως τα δυο  βαν που μετέφεραν περίπου 16 πρόσφυγες είχαν σταματήσει στο σημείο του ατυχήματος, πριν φθάσουν εκεί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στο άκουσμα της είδησης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τους χρήστες να σχολιάζουν την ειρωνεία της τύχης του ακροδεξιού ηγέτη, που σώθηκε από τα χέρια των προσφύγων.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του NPD στην Έσση, Jean Christoph Fiedler, μίλησε με ασυνήθιστους, αλλά όχι ακλόνητους, επαίνους για τους πρόσφυγες που βοήθησαν μέλος του κόμματός του.

"Έκαναν μια πολύ καλή και ανθρώπινη πράξη", είπε στην Frankfurter Rundschau, ενώ παραμένει στο νοσοκομείο.

Το NDP, το οποίο έχει επισημανθεί ένα “αντι-δημοκρατικό, ξενοφοβικό, αντισημιτικό και αντι-συνταγματικό κόμμα” από το γραφείο της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, κάνει έφεση για απαγόρευσή του στο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας.

(Πηγή: TheGuardian)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network