Φρίκη: Τα αντικείμενα βασανισμού του Κασόγκι – Πέρασαν από το αεροδρόμιο και απινιδωτή

Φρίκη: Τα αντικείμενα βασανισμού του Κασόγκι – Πέρασαν από το αεροδρόμιο και απινιδωτή

Με αυτά τα αντικείμενα βασανίστηκε, δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι - Εντύπωση προξενεί ότι οι δράστες τα πέρασαν από το X-Ray σύστημα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Νέες φωτογραφίες και αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η τουρκική Sabah δημοσίευσε ντοκουμέντα από τα μηχανήματα X-Ray του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης στον έλεγχο των αποσκευών.

Σε αυτές καταγράφονται τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του αντιφρονούντα δημοσιογράφου για την άγρια δολοφονία του.

Οι δράστες έφεραν μαζί τους σε βαλίτσα ολόκληρο ειδικό εξοπλισμό, όπως ψαλίδια, σύριγγες, νυστέρια και απινιδωτή. Επίσης είχαν μαζί τους ένα τέιζερ και ασυρμάτους.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι εκτελεστές πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και έφυγαν από τη χώρα ανενόχλητοι.

 

 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο έλεγχος δεν ανίχνευσε την παρουσία κάποιου τμήματος της σορού του Κασόγκι.

Οι 15 εκτελεστές του Κασόγκι είχαν, επίσης, μαζί τους 10 τηλέφωνα. Εκτιμάται ότι ο απινιδωτής χρησιμοποιήθηκε για να κρατηθεί ζωντανός ο δημοσιογράφος όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ξεψυχήσει.

 

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ενισχύει το σενάριο της προσχεδιασμένης εκτέλεσης από το Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία έκανε επισήμως λόγο για “ατύχημα” στα πλαίσια διαπληκτισμού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε “αποκρουστικά” τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ένα μέλος της ομάδας των Σαουδαράβων δολοφόνων είπε σε έναν από τους ανώτερους του σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, “πες στο αφεντικό σου ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε”, κάνοντας αναφορά στον πρίγκιπα διάδοχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα