Τα γυρίζει η Άγκυρα: "Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Χάλκη"

Τα γυρίζει η Άγκυρα: "Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Χάλκη"

Η Άγκυρα δηλώνει "έκπληκτη" από την "ερμηνεία" των δηλώσεων Ερντογάν για το Κυπριακό. "Επιθυμούμε να συνεχιστεί το κλίμα συνεργασίας" το μήνυμα προς την Αθήνα

"Έκπληξη" δηλώνει η Άγκυρα, από την ερμηνεία -όπως λέει- που έγινε από την Αθήνα των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το Κυπριακό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει την «ερμηνεία» σε «ανάγκες εσωτερικής πολιτικής», ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστηρίζει:

«Οι ερμηνείες αυτές δεν απηχούν την αντίληψη συνεργασίας, που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, και η οποία επιθυμούμε να συνεχιστεί».

Αναφέρει ακόμη πως «ο Πρόεδρος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για μία δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό και την προσδοκία για τη συνεργασία της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση» και πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά (σσ. στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού) σε συνεργασία με τις άλλες εγγυήτριες δυνάμεις και τις ενδιαφερόμενες χώρες και πρωτίστως τα Ηνωμένα Έθνη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευκαιρία να τα πουν για τη Χάλκη θα έχουν Σαμαράς και Ερντογάν

SHARE:

24Media Network