Τα McDonald’s δώρισαν γεύματα στον Ισραηλινό στρατό και πλήρωσαν το τίμημα με μποϊκοτάζ

Διαβάζεται σε 2'
Τα McDonald’s δώρισαν γεύματα στον Ισραηλινό στρατό και πλήρωσαν το τίμημα με μποϊκοτάζ
Φωτογραφία αρχείου iStock

Σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο είχε στα McDonald’s η απόφαση του παραρτήματος στο Ισραήλ να δωρίσει χιλιάδες γεύματα στον στρατό, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στη Γάζα. Ο κόσμος κάλεσε σε μποϊκοτάζ, όπως και έγινε.

Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα McDonald’s φαίνεται πως “έπιασαν τόπο”, με τον “γίγαντα” των fast-food να αποκαλύπτει σημαντική ζημιά οικονομικά.

Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του παραρτήματος στο Ισραήλ να δωρίσει χιλιάδες γεύματα στον στρατό της χώρας, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις που εξαπέλυαν κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Η είδηση της απόφασης αυτής προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κατά των McDonald’s, όπου πλήθος κόσμου καλούσε σε μποϊκοτάζ κατά της εταιρείας, αφού ο Ισραηλινός στρατός εξαπέλυε φονικές επιθέσεις, με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους.

Ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald’s δήλωσε ότι επηρεάστηκαν οι αγορές τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και εκτός της περιοχής, ενώ αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει υποστεί “σημαντικές επιχειρηματικές επιπτώσεις”.

Τα παραρτήματα της McDonald’s στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Τουρκία εξέδωσαν επίσης ανακοινώσεις με τις οποίες αποστασιοποιήθηκαν από την κίνηση αυτή, ενώ πολλά από αυτά δεσμεύτηκαν να παράσχουν βοήθεια στη Γάζα.

Σε ανάρτησή του στο Linkedin, ο κ. Kempczinski κατηγόρησε τόσο τον πόλεμο όσο και τη “σχετική παραπληροφόρηση”, λέγοντας: “Απεχθανόμαστε τη βία κάθε είδους και στεκόμαστε σθεναρά ενάντια στη ρητορική μίσους και θα ανοίγουμε πάντα με υπερηφάνεια τις πόρτες μας σε όλους”.

Πρόσθεσε: “Αναγνωρίζω επίσης ότι αρκετές αγορές στη Μέση Ανατολή και ορισμένες εκτός της περιοχής βιώνουν σημαντικές επιχειρηματικές επιπτώσεις λόγω του πολέμου και της σχετικής παραπληροφόρησης που επηρεάζει εμπορικά σήματα όπως η McDonald’s.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα