Ταϊλάνδη: Δεκαεπτά μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά

Ταϊλάνδη: Δεκαεπτά μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά

Οι μαθήτριες ήταν ηλικίας 6 ως 13 ετών και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα του σχολείου τους

Δεκαεπτά μαθήτριες, ηλικίας 6 ως 13 ετών, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα του σχολείου τους στη βόρεια Ταϊλάνδη, στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά που προέρχονται από φυλές που ζουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές σε πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν σχολεία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

"Δεκαεπτά κορίτσια έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά" η οποία εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πράγιαντ Σινγκσίν, αξιωματούχος της αστυνομίας της Τσιάνγκ Ράι, στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου βρίσκεται το σχολείο.

Πλέον δεν αναζητείται κανένα παιδί, πρόσθεσε ο ίδιος, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο παιδιά των οποίων η τύχη αγνοείτο.

Ο κοιτώνας για τα κορίτσια αυτού του ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου φιλοξενεί στους δύο ορόφους του μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού. Πέντε από τα κορίτσια που επέζησαν έχουν τραυματιστεί, δύο από τα οποία σοβαρά.

"Μέσα στον κοιτώνα βρίσκονταν 38 μαθήτριες την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά", γύρω στις 23:00 τοπική ώρα της Κυριακής (19:00 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Τσιάνγκ Ράι, Άρκομ Σουκάπαν.

Μεταξύ των παιδιών αυτών, "ορισμένα δεν κοιμόνταν και μπόρεσαν να ξεφύγουν... Ωστόσο τα άλλα κοιμόντουσαν, γι'αυτό και είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων", πρόσθεσε.

Στην σελίδα της στο Facebook η διεύθυνση του σχολείου Pitakiatwittaya ανήρτησε φωτογραφίες των πυροσβεστών την ώρα που έδινα μάχη με τις φλόγες και ενημέρωσε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό ως τις 27 Μαΐου.

"Ήταν ένας παλιός ξύλινος κοιτώνας που είχε κατασκευαστεί πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά η έρευνα συνεχίζεται έως ότου διευκρινιστούν τα αίτιά της", σημείωσε ο Πράγιαντ.

Στο χριστιανικό αυτό σχολείο το οποίο διαχειρίζεται το ταϊλανδέζικο ίδρυμα Phantakitsuksun φοιτούν παιδιά χριστιανικών και βουδιστικών φυλών που ζουν σε ορεινές περιοχές. Πολλές εθνότητες διαμένουν στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ταϊλάνδης, όπου δεν υπάρχουν πολλά σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network