Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε κορβέτα που υπέστη βλάβη – 31 αγνοούμενοι

Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε κορβέτα που υπέστη βλάβη – 31 αγνοούμενοι
Royal Thai Navy

Με πλοία κι ελικόπτερα ο Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης αναζητεί 31 αγνοούμενους μετά τη βύθιση κορβέτας που υπέστη βλάβη με απτέλεσμα το πλήρωμα να χάσει τον έλεγχο.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούναι μετά το ναυάγιο κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης στα ανοικτά της Μπανγκ Σαφάν (νότια), δήλωσε εκπρόσωπος του ταϊλανδικού γενικού επιτελείου ναυτικού.

«Αναζητούμε ακόμα τα 31» από τα 106 μέλη του πληρώματος της κορβέτας HTMS Sukhothai, είπε ο εκπρόσωπος, ο ναύαρχος Πογκρόγκ Μοντραντπαλίν.

Εν μέσω θαλασσοταραχής, η λειτουργία του συστήματος που εγγυάται την ηλεκτροδότηση του πολεμικού διακόπηκε και οι μηχανές σταμάτησαν, εξήγησε ο ναύαρχος.

Το πλήρωμα «έχασε τον έλεγχο» του πλοίου, που πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· χθες Κυριακή στις 19:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 20 ναυτικά μίλια (37 χιλιόμετρα) από τα παράλια, στο επίπεδο της Μπανγκ Σαφάν, στην επαρχία Πρατσουάπ Χίρι Χαν, νότια της Μπανγκόκ.

Το ΠΝ δημοσιοποίησε  φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter που εικονίζουν μερικά από τα μέλη του πληρώματος, με πορτοκαλί γιλέκα, πάνω σε μαύρη φουσκωτή λέμβο καθώς απομακρύνεται από την κορβέτα μέσα στο σκοτάδι και στα ψηλά κύματα. Σε άλλα στιγμιότυπα, το πολεμικό εικονίζεται να έχει γείρει στο πλάι και να είναι πλέον μισοπλημμυρισμένο.

Η επιχείρηση εκκένωσης και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επέτρεψαν να σωθούν 75 από τα 106 μέλη του πληρώματος του πολεμικού. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, δυο φρεγάτες κι ένα αμφίβιο πλοίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του βασιλικού ΠΝ της Ταϊλάνδης.

 Η επιχείρηση διάσωσης, που άρχισε στις 07:00 (τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας), παραμένει σε εξέλιξη.

Κάπου 11 μέλη του πληρώματος εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Μπανγκ Σαφάν.

Η HTMS Sukhothai, κορβέτα ναυπηγημένη στις ΗΠΑ, τέθηκε σε υπηρεσία το 1987.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα