Ταϊβάν: Δάσκαλοι νηπιαγωγείου έδιναν ηρεμιστικά στα νήπια για να ‘ναι φρόνιμα

Ταϊβάν: Δάσκαλοι νηπιαγωγείου έδιναν ηρεμιστικά στα νήπια για να ‘ναι φρόνιμα
Παιδί κοιτάζει έξω από το παράθυρο (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Γονείς στην Ταϊβάν διαπίστωσαν περιέργες συμπεριφορές στα παιδιά τους και μετά από σχετική καταγγελία διαπίστωσαν ότι οι δάσκαλοί τους τούς χορηγούσαν χωρίς λόγο σιρόπι βήχα που είχε εθιστικές ουσίες.

Σοκάρει η καταγγελεία γονέων ιδιωτικού σχολείου στην Ταϊβαν, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δάσκαλοι νηπιαγωγείου χορηγούσαν ηρεμιστικές ουσίες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Η αστυνομία άρχισε να διερευνεί την υπόθεση, έπειτα από ανησυχίες γονέων για ασυνήθιστα συμπτώματα που εμφάνιζαν τα παιδιά, όπως εναλλαγές διάθεσης και κράμπες.

Οι γονείς των παιδιών ενός ιδιωτικού νηπιαγωγείου, στην πόλη Ταϊπέι στην Ταϊβάν, κατήγγειλαν τους δασκάλους του σχολείου ότι χορηγούσαν ηρεμιστικές ουσίες στα νήπια.

Οκτώ μαθητές βρέθηκαν θετικοί σε ίχνη των ψυχοδραστικών φαρμάκων, τα οποία είναι εθιστικά. Οι δάσκαλοι τους χορηγούσαν σιρόπια για τον βήχα που περιείχε αυτές τις ουσίες.

Άλλα συμπτώματα που εκδήλωσαν τα παιδιά είναι συμπτώματα στέρησης.

Οι αρχές συνέλαβαν τον διευθυντή του νηπιαγωγείου, Baoren, και τους 5 δασκάλους εν αναμονή ποινικής έρευνας. Επέβαλαν, δε, το κλείσιμο του σχολείου και πρόστιμο 150.000 δολαρίων.

Το νοσοκομείο της Ταϊπέι κάνει δωρεάν εξετάσεις αίματος σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπως μεταδίδει το BBC, με τους γονείς να εκφράζουν τον φόβο τους ότι έχει περάσει το χρονικό περιθώριο για να διαπιστωθεί αν τα παιδιά τους επηρεάστικαν από τις ηρεμιστικές ουσίες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα