Τανζανία: Συντριβή αεροπλάνου της Precision Air στη λίμνη Βικτόρια

Τανζανία: Συντριβή αεροπλάνου της Precision Air στη λίμνη Βικτόρια
youtube printscreen

Συνετρίβη επιβατικό αεροπλάνο στην Τανζανία. Έχουν διασωθεί 15 επιβάτες, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Ένα επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας Precision Air συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στην Μπουκόμπα, μετέδωσε την Κυριακή το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Τανζανίας TCB.

Σύμφωνα με το TCB, 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ούτε αν υπάρχουν νεκροί.

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Νταρ Ελ Σαλάμ, «έπεσε σήμερα το πρωί στη λίμνη Βικτόρια εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας», μετέδωσε το TBC.

Ο αστυνομικός αξιωματούχος Ουίλιαμ Μουαμπαγάλε δήλωσε σε δημοσιογράφους πως το αεροπλάνο έπεσε στο νερό σε απόσταση 100 μέτρων από το αεροδρόμιο.

Βίντεο εικονίζουν το αεροπλάνο σχεδόν πλήρως βυθισμένο, με ορατή πάνω από το νερό μόνο την ουρά του.

Σωστικά σκάφη έχουν αναπτυχθεί και διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη διάσωση παγιδευμένων επιβατών, πρόσθεσε το TBC.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χάσαν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

«Πληροφορήθηκα με θλίψη την είδηση για το ατύχημα με το αεροπλάνο της Precision Air», τόνισε. «Ας παραμείνουμε ήρεμοι τη στιγμή που διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης και ας προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει».

Το αεροδρόμιο της Μπουκόμπα βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής.

Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα