Τανζανία: Τουλάχιστον 151 οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντολή σύλληψης όσων εργάζονται στο Πορθμείο

Θρήνος στην Τανζανία, όπου εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο φέρι
Θρήνος στην Τανζανία, όπου εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο φέρι AP

Το φέρι ναυάγησε λίγα μέτρα από το λιμάνι του μεγαλύτερου νησιού της λίμνης Βικτόρια. Για "αμέλεια" κάνουν λόγο οι αρχές, σημειώνοντας πως ήταν ξεκάθαρα υπερφορτωμένο.

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πορθμείου στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 151 σήμερα, τρίτη ημέρα της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TBC.

Το φεριμπότ ναυάγησε μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

ADVERTISING

«Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν και πάλι νωρίς σήμερα το πρωί», επεσήμανε ο TBC.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε χθες Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το φέρι ήταν υπερφορτωμένο σε σχέση με τις δυνατότητές του», δήλωσε ο Μαγκουφούλι, κάνοντας λόγο για «αμέλεια».

Αν και το φέρι είχε χωρητικότητα περίπου 100 επιβατών, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο πλοίο επέβαινε τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός ατόμων, όμως οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

«Διέταξα τη σύλληψη όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διαχείριση του πορθμείου. Οι συλλήψεις ξεκίνησαν», τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Μαγκουφούλι κήρυξε επίσης εθνικό πένθος τεσσάρων ημερών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη λίμνη Βικτόρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρήνος και οργή στην Τανζανία: Συλλήψεις και τετραήμερο πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Τανζανία: Πάνω από 136 νεκροί από ναυάγιο

SHARE:

24Media Network