Τανζανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί, περισσότεροι από 2.500 άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών

Τανζανία πλημμύρες
Τανζανία πλημμύρες AP

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και περίπου 2.570 έχασαν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της εβδομάδας και περίπου 2.570 έμειναν άστεγοι σε περιοχή της νότιας Τανζανίας, έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες, ανακοινώθηκε σήμερα από πηγή της τοπικής διοίκησης.

"Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες είναι τεράστιες", δήλωσε η Σαλόμι Μαγκάμπο, αξιωματούχος της περιοχής Κιέλα, στην Μπέγια.

"Από την αρχή της εβδομάδας θρηνούμε πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 2.570 έμειναν άστεγοι, ορισμένοι εκ των οποίων φιλοξενούνται τώρα σε φίλους ή σε σχολεία και εκκλησίες", συνέχισε.

"Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διανομή τροφίμων και την παροχή ιατρικής φροντίδας στους πληγέντες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι πλημμύρες προκάλεσαν το κλείσιμο προσωρινώς πολλών σχολείων.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πολλές οικογένειες της περιοχής Κιέλα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς τα νερά παρέσυραν όλα τους τα υπάρχοντα, από τα ρούχα και τα σκεύη, ως τα έπιπλα και τα τρόφιμα που είχαν αποθηκεύσει.

Στην περιοχή καταστράφηκαν επίσης οι καλλιέργειες, προκαλώντας φόβους για σοβαρές ελλείψεις τους επόμενους μήνες στην περιοχή αυτή που είναι γνωστή για την παραγωγή ρυζιού.

Την ίδια ώρα και το Μαλί πλήττεται από πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρή βροχόπτωση, όπου χθες Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι στην Μπαμακό, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προκληθεί επίσης και σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network