Ταρακουνήθηκε το Περού

Ταρακουνήθηκε το Περού

Τουλάχιστον 145 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ικα (Vid)

Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας έχει καταγράψει "145 τραυματίες, 125 σπίτια ακατάλληλα για κατοίκηση και 581 πληγέντες" στην επαρχία Ικα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τον απολογισμό των ζημιών στις αστικές περιοχές και στις πιο απομονωμένες τοποθεσίες.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονται στον πανικό του κόσμου που για να σωθεί βγήκε τρέχοντας από τα σπίτια κατρακυλώντας στις σκάλες, διευκρίνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας Σεζάρ Τσονάτε στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Ο σεισμός σημειώθηκε 11 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο 47 χλμ. νοτιοδυτικά της Ικα, σε βάθος 48 χλμ., σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού το οποίο δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Ικα, μια πόλη 200.000 κατοίκων κοντά στα παράλια, 300 χλμ. νότια της Λίμας και στις γειτονικές πόλεις Πίσκο και Κανέτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Dozens hurt in Peru quake

SHARE:

24Media Network