Taste Atlas: Δεύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα – Τα καλύτερα πιάτα

Διαβάζεται σε 2'
Ελληνική κουζίνα
Ελληνική κουζίνα ISTOCK

Τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2023, ανακοίνωσε το Taste Atlas. Αναλυτικά η λίστα.

Την λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες σε όλο τον κόσμο δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο το Taste Atlas, με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη θέση.

Όπως γνωστοποίησε το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Taste Atlas: Οι 100 καλύτερες κουζίνες στον κόσμο

Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία, οι οποίες κατέγραψαν την ίδια μέση βαθμολογία. Σημείωσαν (με άριστα το 5) βαθμολογία 4,65.

Αμέσως μετά ήρθε η Ελλάδα με βαθμολογία 4,64, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Taste Atlas: Τα 100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο

Με βάση τη μέση βαθμολογία των χρηστών για τα πιάτα, δημοσιεύτηκε μια λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο.

Το πιάτο με την καλύτερη βαθμολογία για το 2023 είναι το βραζιλιάνικο κρέας Picanha, ακολουθούμενο από το μαλαισιανό ψωμί Roti Canai και τα ταϊλανδέζικα stir fry Phat Kaphrao. Η πεντάδα κλείνει με την Ναπολιτάνικη πίτσα από την Ιταλία και το κινεζικό Guotie.

Ωστόσο, και σε αυτή την λίστα υπάρχει έντονο το ελληνικό άρωμα, καθώς συναντάμε 7 φαγητά! Αυτά είναι η σαλάτα Ντάκος στην 17η θέση, τα Παϊδάκια στην 26η, το Γιουβέτσι στην 64η, τον Γύρο στην 69η, το Κοκορέτσι στην 79η θέση, το Κλέφτικο στην 90η θέση και το Σουβλάκι στην 95η θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα