Ταξιδιώτης πέταξε αεροπλάνο στη θέση πιλότου που δεν εμφανίστηκε

Ταξιδιώτης πέταξε αεροπλάνο στη θέση πιλότου που δεν εμφανίστηκε
Αεροπλάνο της EasyJet AP

Για διακοπές από την Αγγλία στην Ισπανία μαζί με την οικογένειά του πήγαινε ο άνδρας και, όπως φάνηκε, τίποτα δεν ήταν δυνατό να του χαλάσει τα σχέδια.

Τυχεροί στάθηκαν οι επιβάτες πτήσης της EasyJet, που επρόκειτο να πετάξει την περασμένη Κυριακή από το Μάντσεστερ της Αγγλίας στο Αλικάντε της Ισπανίας, καθώς ένας Βρετανός ταξιδιώτης “έσωσε” το δρομολόγιο τους.

Ο άνδρας ονόματι Μάικλ Μπράντλεϊ ταξίδευε με την οικογένειά του για διακοπές. Απογοητευμένος από το γεγονός ότι ένας εκ των πιλότων δεν εμφανίστηκε για το προγραμματισμένο δρομολόγιο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, σύμφωνα με την Manchester Evening News. Άλλωστε επρόκειτο για πιλότο της εταιρίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρία ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι ένας εκ των πιλότων ήταν απών. Ο Μπράντλεϊ προσφέρθηκε να μπει στο πιλοτήριο και να βοηθήσει. Είπε ότι είχε δικαίωμα να πετάξει καθώς ήταν τέσσερις μέρες εκτός πτήσεων και έφερε την άδειά του μαζί.

Σε βίντεο φαίνεται ο άνδρας να λέει στους επιβάτες: “Η γυναίκα μου με σκούντησε και μου είπε ‘η πτήση μας έχει καθυστέρηση δύο ωρών γιατί είμαστε με έναν πιλότο λιγότερο για την πτήση’.

“Άρχισα να αναρωτιέμαι αν άξιζε να κάνω ένα τηλεφώνημα γιατί ήθελα να πάω διακοπές. Τηλεφώνησα στην EasyJet και είπα: είμαι στον τερματικό σταθμό χωρίς να κάνω τίποτα. Έχω την άδεια μαζί μου” είπε ο Μπράντλεϊ στην Manchester Evening News. Και συνέχισε: “38 δευτερόλεπτα αργότερα μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: παρακαλούμε πολύ, μπορείτε να πετάξετε το αεροπλάνο στο Αλικάντε;”.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας έκανε ειδική μνεία στον πιλότο που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά δέχτηκε να κάνει την πτήση: “Είμαστε ευγνώμονες σε έναν από τους πιλότους μας που ταξίδευε με την οικογένειά του για διακοπές από το Μάντσεστερ στο Αλικάντε και προσφέρθηκε εθελοντικά να κάνει την πτήση. Με την πράξη αυτή οι παλέτες μας μπόρεσαν να φτάσουν στον προορισμό τους και φάνηκε η δέσμευση και η αφοσίωση του πληρώματός μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα