Ταυτοποιήθηκαν 8 πρόσωπα από οικογένειες μεταναστών για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αμβούργο

Ταυτοποιήθηκαν 8 πρόσωπα από οικογένειες μεταναστών για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αμβούργο

Πρόσφυγες που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Αμβούργο και εγκληματίες που είναι χρόνια στην πόλη, είναι μεταξύ των υπόπτων που ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές

Τα στοιχεία οκτώ υπόπτων, όλοι τους «με καταγωγή από οικογένειες μεταναστών», ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν κι αιτούντες άσυλο, ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Αμβούργο την Πρωτοχρονιά, οι οποίες διαπράχθηκαν ταυτόχρονα με εκείνες στην Κολονία, γνωστοποίησε την Παρασκευή (15/01) η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι της έχουν υποβληθεί 205 μηνύσεις.

«Αυτή τη στιγμή οι ερευνητές έχουν αναγνωρίσει 8 υπόπτους» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία του Αμβούργου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για πρόσωπα «με καταγωγή από οικογένειες μεταναστών».

«Μεταξύ (των υπόπτων) βρίσκονται πρόσφυγες που διαμένουν σε ένα κέντρο φιλοξενίας στην πόλη του Αμβούργου όπως επίσης και εγκληματίες που διαμένουν εδώ και πολλά χρόνια» στην πόλη, προσέθεσε η αστυνομία.

Στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται καμία σύλληψη.

Στην αστυνομία έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής «205 μηνύσεις» έναντι 133 την Κυριακή και η «πλειονότητα των θυμάτων αναφέρεται σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν» σε έναν δρόμο μια υποβαθμισμένης συνοικίας στο Αμβούργο, τονίζει η αστυνομία. Αναφέρεται επιπλέον σε περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αστυνομικές αρχές του Αμβούργου ανακοίνωσαν επίσης ότι διεξαγάγουν έρευνες σχετικά με μια ομάδα περίπου 20 μελών που εμφανίστηκε τη στιγμή των γεγονότων, χωρίς ωστόσο να διαθέτει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην Κολωνία

Προσχεδιασμένες οι επιθέσεις μεταναστών σε βάρος γυναικών, λέει η γερμανική κυβέρνηση

Στους 31 οι ύποπτοι για τις επιθέσεις στην Κολονία. 18 εξ αυτών έχουν ζητήσει άσυλο

SHARE:

24Media Network