Τέλος στην υπόθεση αποζημίωσης για κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους

Τέλος στην υπόθεση αποζημίωσης για κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει το αίτημα που υπέβαλε προ διμήνου εισαγγελέας της Άγκυρας

Απορριπτική ήταν η απάντηση των δικαστικών αρχών της χώρας προς τις αντίστοιχες της Τουρκίας σχετικά με το αίτημα συνδρομής που είχαν καταθέσει οι τελευταίες προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση αποζημίωσης σε βάρος Έλληνα πιλότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό αίτημα δικαστικής συνδρομής διαβιβάστηκαν πριν περίπου δυο μήνες στην αρμόδιο τμήμα Εκδόσεων του Εφετείου Αθήνα και στη συνέχεια κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, εστάλη έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να υπάρξει απάντηση που σχετίζεται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και με το ερώτημα αν η ικανοποίηση ή μη του επίμαχου αιτήματος, ασκεί επιρροή στις σχέσεις της Ελλάδος με τρίτες χώρες.

Ακολούθησε η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια η σύγκληση του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας. Το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε τελικά στην απόφαση ότι το αίτημα θα πρέπει να απορριφθεί, όπως και έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές ζητούσαν τη δικαστική συνδρομή της χώρας μας για την κατάρριψη του αεροσκάφους τον Οκτώβριο του 1996, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ο Τούρκος κυβερνήτης Ναϊλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί.

Το θέμα είχαν κινήσει οι συγγενείς του νεκρού πιλότου, ενώ είχε υποστηριχθεί και από τον συγκυβερνήτη που επέζησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αγωγή κατά Έλληνα πιλότου για κατάρριψη F16

SHARE:

24Media Network