Τέλος στις ταυρομαχίες

Τέλος στις ταυρομαχίες
© EPA

Οι σπουδαιότεροι ταυρομάχοι της Ισπανίας και περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στην αρένα του αρένα Monumental, στη Βαρκελώνη, για τις τελευταίες ταυρομαχίες στην Καταλονία μετά την απαγόρευση τους δια νόμου από την περιφερειακή κυβέρνηση (Pics+Vid)

Ταυρομαχίες τέλος στην Καταλονία! Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.

Μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της χώρας βρέθηκαν  στην Βαρκελώνη, στην  αρένα Monumental, για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του σπορ ή κατ' άλλους, βάρβαρου εθίμου που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Τέλος στις ταυρομαχίες
© AFP/GETTY IMAGES

Είκοσι χιλιάδες θεατές είδαν για τελευταία φορά τον ματαδόρ, Σεραφίν Μαρίν, να σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία.

Τέλος στις ταυρομαχίες
© REUTERS

Εκει  βρέθηκαν επίσης ορισμένοι από τους διασημότερους Ισπανούς ταυρομάχους, όπως ο Χοσέ Τομάς, ο Μοράντε δε λα Πούεμπλα και ο Χοσέ Μαρία Μανσαράνες.

Τέλος στις ταυρομαχίες
© AFP/GETTY IMAGES

H Καταλονία είχε γίνει πέρυσι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια είχαν προχωρήσει ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Catalonia Says Farewell to Bullfighting

SHARE:

24Media Network