Τεράστια πυρκαγιά απειλεί την πόλη Βαλπαραΐσο στη Χιλή

Τεράστια πυρκαγιά απειλεί την πόλη Βαλπαραΐσο στη Χιλή

Η μεγάλη πόλη της λατινικής Αμερικής απειλείται από τις πύρηνες φλόγες που έχουν φτάσει στα όρια του Βαλπαραΐσο

H γιγαντιαία πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή συνεχίζει να απειλεί το Βαλπαραΐσο, το οποίο οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναζωπύρωσαν κάποιες εστίες χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

«Στους 6 τομείς όπου αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, οι 4 έχουν τεθεί υπό έλεγχο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάχμουδ Αλέου.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε την Παρασκευή στην ίδια περιοχή όπου τον περασμένο χρόνο μια άλλη πυρκαγιά είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων και είχε καταστρέψει 3000 σπίτια, έχει μετατρέψει σε στάχτες περισσότερα από 1300 στρέμματα ευκαλύπτων, δασικής και θαμνώδους έκτασης. Προς το παρόν δεν έχει καεί κανένα σπίτι.

Μία 67χρονη γυναίκα απεβίωσε αφού υπέστη ανακοπή καρδιάς και το λιμάνι του Βαλπαραΐσο όπως και η γειτονική πόλη Βίνια δελ Μαρ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Σαντιάγο, παραμένουν σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σύμφωνα με τις αρχές.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μεταξύ αυτών 19 πυροσβέστες.

«Τριάντα δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, κανένας πυροσβέστες δεν φέρει θανατηφόρα τραύματα. Δεν υπάρχουν προβλήματα διατήρησης της δημόσιας τάξης» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η ζωή των κατοίκων δεν κινδυνεύει.

«5 λεπτά μετά, το διαμέρισμά μας είχε τυλιχθεί στις φλόγες! Ήταν φοβερό, ο κόσμος έχασε την ψυχραιμία του. Προκλήθηκε χάος, δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα, οι δρόμοι είχαν κλείσει, επικρατούσε αναστάτωση» περιέγραψε ο Χουάν Σαλμόρα, κάτοικος της συνοικίας Σάντα Τερέσιτα.

Πηγή:  ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network