Θα φέρει 100.000 θέσεις εργασίας

Θα φέρει 100.000 θέσεις εργασίας

Περίπου 250 μέτρα για νέες θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα η ανεργία ξεπέρασε το 14% στην Ιρλανδία

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Εντα Κένι, περιέγραψε σήμερα περίπου 250 μέτρα τα οποία υποσχέθηκε πως είναι ικανά να δημιουργήσουν ως και 100 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ως την αρχή του 2016.

Πάντως την ίδια ώρα το ποσοστό των ανέργων ξεπέρασε το 14% (450 χιλιάδες άνεργοι).

Πολλά από τα εξαγγελθέντα μέτρα, συνιστούν κίνητρα για τους επιχειρηματίες, να κάνουν προσλήψεις (όπως η φορο-απαλλαγή). Προστίθενται τα επιχειρηματικά δάνεια με εγγυημένο επιτόκιο, τέλος επιδοτήσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ για τις εξαγωγές.

Όμως, εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό Κένι και μέτρα χρηματοδοτικής στήριξης υπέρ των Ιρλανδών της διασποράς, που θα θελήσουν να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην πατρίδα.

"Κατανοώ πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους Ιρλανδούς που δεν έχουν σήμερα απασχόληση, πόσο δύσκολο είναι όταν υπάρχουν παιδιά, οικογένειες... Θέλω, όμως, να γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση, που είναι η δική τους κυβέρνηση, εργάζεται νυχθημερόν ώστε να ξαναβρούν μια δουλειά, την οποία έχουν σε αφάνταστο βαθμό ανάγκη....προτεραιότητα υπ' αριθμόν ένα για την κυβέρνηση είναι οι Ιρλανδοί να έχουν δουλειές".

Στην Ιρλανδία, με πληθυσμό 4,5 εκατομμύρια, χάθηκαν στη σκιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης περισσότερες και από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως πρόσφατα εκτίμησε ο υπουργός Απασχόλησης και Επιχειρήσεων, Ρίτσαρντ Μπρίτον.

Το Δουβλίνο έχει συμφωνηθεί να δανειστεί 85 δισ.ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, με αντιπαροχή δραστικά δημοσιονομικά μέτρα.

SHARE:

24Media Network