Θανατική ποινή στον δολοφόνο των 9 μαύρων στο Τσάρλεστον

Θανατική ποινή στον δολοφόνο των 9 μαύρων στο Τσάρλεστον

Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε ο πιστολέρο του Τσάρλεστον, που είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ 9 μαύρους πολίτες σε κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία του Τσάρλεστον των ΗΠΑ

Ο Dylann Roof καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ με την εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία των 9 μαύρων πολιτών στο Τσάρλεστον, σε μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Roof είχε ανοίξει πυρ σε εκκλησιά Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον της Καρολίνα τον Ιούνιο του 2015, πραγματοποιώντας ένα έγκλημα μίσους. Αφού κάθισε για 40 λεπτά παρακολουθώντας τη λειτουργία άνοιξε πυρ ρίχνοντας 75 σφαίρες.

καθώς όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του, εμπνεόμενος από την ιδεολογία της “ανωτερότητας της λευκής φυλής” ήθελε να εξαφανίσει τους μαύρους πολίτες. Ο μακελάρης του Τσάρλεστον είναι ο πρώτος που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για έγκλημα μίσους.

Όταν ανακοινώθηκε η ποινή του ο 22χρονος δεν αντέδρασε, ενώ στην τελευταία φάση της δίκης που αφορούσε την ποινή του είχε παραιτηθεί του δικαιώματός του σε συνήγορο υπερασπιζόμενος ο ίδιος τον εαυτό του, γεγονός που του παρέχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση.

Αν ασκηθεί έφεση στην ποινή, οι συνήγοροί του η καταδίκη μπορεί να αμφισβητηθεί.

“Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοικτή για πολύ καιρό. Λυπούμαστε που παρά τις προσπάθειές μας και τις νόμιμες διεργασίες μας έχει χυθεί ελάχιστο φως στην υπόθεση. Κατανοούμε όλες τις οικογένειες που έχει πληγώσει,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Μετά την εξέταση των στοιχείων, αλλά και τις καταθέσεις του ενόχου το δικαστικό σώμα έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο Roof είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την πολύνεκρη επίθεση. Κατά τη διάρκεια της δίκης, από το εδώλιο κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων και στο τέλος οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερο από τρεις ώρες για να αποφασίσουν την ποινή.

ΠΗΓΗ: THEGUARDIAN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα