Θάνατος Ελισάβετ: Στο Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος – Εν αναμονή του διαγγέλματός του – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Θάνατος Ελισάβετ: Στο Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος – Εν αναμονή του διαγγέλματός του – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, Κάρολος Γ΄ κατά την άφιξή του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ap

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έφτασε ο βασιλιάς Κάρολος, όπου οι Βρετανοί αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αναμένεται το διάγγελμά του προς το έθνος στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να πει το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, Κάρολος Γ’, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα προς το έθνος σήμερα το απόγευμα (18.00 τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας), ενώ θα ανακηρυχθεί βασιλιάς επισήμως αύριο Σάββατο.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα του Καρόλου αποτελεί μέρος του Πρωτοκόλλου που προβλέπεται για τη διαδοχή στο χρόνο. Οπως αναμενόταν, αυτό το πρωτόκολλο τηρείται απαρέγκλιτα.

Κατά το διάγγελμά του, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Κάρολος θα αποτίσει φορό τιμής στη μητέρα του και θα πάρει τη δέσμευση να υπηρετεί το βρετανικό λαό με αίσθηση καθήκοντος.

Το διάγγελμα θα μεταδώσουν ζωντανά τόσο το BBC όσο και το Sky News.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ έξω από το Μπάκιγχαμ

Η υποδοχή του βασιλιά Καρόλου Γ’

Επιστρέφοντας από το Μπαλμόραλ της Σκωτίας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, κατέβηκε από το αυτοκίνητο υπό τις επευφημίες του πλήθους που άρχισε να τραγουδάει τον ύμνο «Ο Θεός σώζει τον βασιλιά».

_ AP

Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στις μπάρες για να υποδεχθούν τον βασιλιά, καθώς έφτασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κεντρικό Λονδίνο.

_ AP

Πέρασε κατά μήκος όλης της ουράς, σφίγγοντας τα χέρια και μιλώντας σε όσους ζητωκραύγαζαν το όνομά του.

ap


_ AP


Ο βασιλιάς αφιέρωσε 10 λεπτά για να χαιρετίσει τους πολίτες ενώ δέχτηκε και ένα φιλί στο πρόσωπο.

_ AP

Ένας από τους παρευρισκόμενους φώναξε μάλιστα «Σ’ αγαπάμε, Κάρολε». Στη συνέχεια προχώρησε προς τις πύλες και είδε τα αμέτρητα μπουκέτα που είχαν αφήσει στα κάγκελα των Ανακτόρων Λονδρέζοι και τουρίστες.

_ AP

Νωρίτερα, πριν επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν, έσφιξε το χέρι σε τρία άτομα -που του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους- και τους μίλησε για περισσότερο από ένα λεπτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα