"Θερμό επεισόδιο" κατασκοπείας: Περιμέναμε απέλαση από τους Ρώσους όχι από τους Γερμανούς, λένε οι ΗΠΑ

"Θερμό επεισόδιο" κατασκοπείας: Περιμέναμε απέλαση από τους Ρώσους όχι από τους Γερμανούς, λένε οι ΗΠΑ

Ως "έκρηξη οργής" από την πλευρά του Βερολίνου χαρακτήρισε μέλος του αμερικανικού κογκρέσου την απόφαση της Γερμανίας να απελάσει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Μέλος του κογκρέσου των ΗΠΑ άσκησε το Σάββατο σφοδρή κριτική σχετικά με την απόφαση της Γερμανίας να απελάσει τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα αυτή, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως "έκρηξη οργής" η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου.

Ο Μάικ Ρότζερς, πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι ΗΠΑ έχουν "σώσει ζωές Γερμανών", ενώ παράλληλα επέκρινε τη Γερμανία πως αποφεύγει να συμμετάσχει σε μια "ώριμη συζήτηση".

"Αυτό είναι κάτι που θα περίμενε κανείς από τους Ρώσους, τους Ιρανούς ή τους Βορειοκορεάτες. Δεν είναι κάτι που περιμέναμε από τους Γερμανούς", δήλωσε ο Ρότζερς.

"Το πρόβλημα είναι ότι (η Γερμανία έχει) Ιρανούς κατασκόπους εκεί και έχει Ρώσους κατασκόπους εκεί. Δεν βλέπω πως τους ενδιαφέρει να απελάσουν τους επικεφαλής αυτών", μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του Ρότζερς.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για την απέλαση του επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία αποτελεί πραγματικό ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.

SHARE:

24Media Network