Θλιβερός απολογισμός στη Βηρυτό: Τουλάχιστον 113 οι νεκροί και 4.000 τραυματίες

Θλιβερός απολογισμός στη Βηρυτό: Τουλάχιστον 113 οι νεκροί και 4.000 τραυματίες
Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη στη Βηρυτό AP Photo/Hussein Malla

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη.

Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Χαμάντ Χασάν. Από την τεράστια έκρηξη, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Υπάρχουν σίγουρα ακόμη (θύματα) κάτω από τα χαλάσματα και δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για αγνοούμενους”, είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη για δύο εβδομάδες, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

Η κυβέρνηση κήρυξε “σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη της Βηρυτού για δύο εβδομάδες”, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υπουργός Ενημέρωσης Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ.

Βηρυτός AP Photo/Hassan Ammar

Επιπλέον, η λιβανική κυβέρνηση ζήτησε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση των τόνων νιτρικού αμμωνίου, το οποίο προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη μία ημέρα πριν.

Απευθυνόμενη στην ανώτατη στρατιωτική εξουσία που θα είναι επιφορτισμένη με τα θέματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση “ζητά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση του αμμωνίου”, από την άφιξη του φορτίου στη Βηρυτό έως την έκρηξη, επισήμανε η Σαμάντ, χωρίς να κατονομάσει τους υπεύθυνους ούτε τον αριθμό τους.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για τη διαχείριση της κρίσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα