Παραφράζοντας Θουκυδίδη ο Ερντογάν οραματίζεται τουρκικό άξονα από το Ιράν ως τη Μεσόγειο

Παραφράζοντας Θουκυδίδη ο Ερντογάν οραματίζεται τουρκικό άξονα από το Ιράν ως τη Μεσόγειο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα για την υπόθεση Κασόγκι AP

Παραφράζοντας τον Θουκυδίδη ο αρθρογράφος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καραγκιούλ αποκαλύπτει ,γιατί το καθεστώς Ερντογάν επιμένει να “χτυπήσει” τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη, παρά τις αμερικανικές αντιρρήσεις και προειδοποιήσεις.

“Ανεξάρτητα από το κόστος, ακόμη και αν φαίνονται σαν αυτοκτονία αυτές οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν. Είναι σχεδιασμένες από το παρελθόν και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον. Βρισκόμαστε στην εποχή των σκληρών παιχνιδιών. Είμαστε στην εποχή του “είσαι τόσο ισχυρός όσο η δύναμη σου επιτρέπει. Η Τουρκία βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Πρέπει να στηρίξουμε τη χώρα μας σε αυτό το μονοπάτι με όλη μας τη δύναμη. Επειδή το μέτωπό μας είναι ο “τουρκικός άξονας”.

Σύμφωνα με το Militaire.gr αυτό είναι το συμπέρασμα του άρθρου του στη Yeni Safak. Για να καταλήξει σ΄ αυτό χρησιμοποιεί τα γνωστά επιχειρήματα που συνοψίζονται στη θεωρία ότι όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας , η οποία έχει ιερό χρέος να αναλάβει τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή. Ο Καραγκιούλ μιλά για…απελευθέρωση της περιοχής από τα σύνορα του Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο!

“Ορισμένες χώρες κινητοποιούνται “συλλογικά” ενάντια στην Τουρκία”, γράφει και κατονομάζει ποιους θεωρεί υπεύθυνους:

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον πρίγκιπα Mohammed bin Zayed μαζί με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα Mohammad bin Salman είναι οι δύο σημαντικότεροι περιφερειακοί παράγοντες αυτής της δυτικής εισβολής. Ο ρόλος που αναλαμβάνουν αυτοί οι δύο εναντίον της Τουρκίας είναι ο ίδιος που διαδραμάτισαν το ΡΚΚ και το Daesh…”. Η επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στοχεύει και εναντίον αυτών των δύο κατά τον Καραγκιούλ.

Η προσπάθεια …περικύκλωσης της Τουρκίας έχει αρχίσει σύμφωνα με τον αρθρογράφο από την εισβολή στο Ιράκ το 2003. Όπως υποστηρίζει όμως ο Ερντογάν -ο πολιτικός ηγέτης και η διάνοιά του όπως γράφει- έχει συνειδητοποιήσει όλα αυτά και “η Τουρκία θα είναι παντού από τα ιρανικά σύνορα έως τη Μεσόγειο”.

“Αυτή η παρέμβαση δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί, να παραμεληθεί ή να αναβληθεί. Επειδή το «πολυεθνικό» έργο που παίζεται είναι ανοιχτή απειλή για την Τουρκία, την περιοχή και ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Καμία χώρα εκτός της περιοχής δεν θα πρέπει να έχει τον έλεγχο . Αυτό είναι απαραίτητο για εμάς” ,επισημαίνει ο Καραγκιούλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Ο Καμμένος ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία με “εκρηκτική ομιλία”! Τι είπε για Πρέσπες τι ζητά από τον ΠτΔ-ΒΙΝΤΕΟ

“Παιχνίδια πολέμου” ξανά στα Βαλκάνια! ΗΠΑ και Ευρωπαίοι “παίζουν” με το Κόσοβο αλλά και με τη φωτιά

Η Βουλγαρία “παίζει” μεταξύ F-16 και Gripen! Η Σόφια διαπραγματεύεται

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα