Θρίλερ με τη σορό του Μπιν Λάντεν

default image

Έκπληξη για τις πληροφορίες σχετικά με τη βύθιση της σορού του Μπιν Λάντεν στη θάλασσα εξέφρασε το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού. Τι προβλέπει η μουσουλμανική παράδοση. Τι απαντούν οι Αμερικανοί (Pic)

Τη αντίδραση του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού, προκάλεσαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η σορός του Οσάμα Μπιν Λάντεν βυθίστηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC, η σορός του Μπιν Λάντεν ποντίστηκε στη θάλασσα, σε αδιευκρίνιστο μέρος, με “σεβασμό στις μουσουλμανικές παραδόσεις”.

Πηγή του περιβάλλοντος του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού εξέφρασε σήμερα την έκπληξή της σημειώνοντας ότι “κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αντίθετο με τα ιερά και όσια του Ισλάμ”.

 

Η πηγή αυτή σημείωσε ότι, σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, “το σώμα ενός νεκρού πρέπει κατ’αρχάς να πλυθεί με σαπούνι, στη συνέχεια με καθαρό νερό και τέλος με νερό αναμεμειγμένο με καμφορά, προτού τυλιχθεί με τρία κομμάτια ύφασμα”.

“Ο ενταφιασμός γίνεται στη γη, χωρίς φέρετρο. Η σορός πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλα με τη Μέκκα, το κεφάλι του νεκρού να είναι ελαφρά γυρισμένο προς τα δεξιά ώστε το πρόσωπό του να στρέφεται προς την Κάαμπα, τον ιερό τόπο της Μέκκας”, προσέθεσε.

ΗΠΑ: “Τηρήθηκαν οι μουσουλμανικές παραδόσεις”

 Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής θρησκευτικής τελετής στη γέφυρα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Καρλ Βίνσον, κατά πλήρη σεβασμό των μουσουλμανικών παραδόσεων προτού η σορός του ριφθεί στην θάλασσα, ανοικτά της Θάλασσας του Ομάν.

“Οι προετοιμασίες για τη ταφή στη θάλασσα ξεκίνησαν στις 1.10 (08.10 ώρα Ελλάδος) και περαιώθηκαν στις 0.20. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες του ισλαμικού τελετουργικού ταφής”.

“Η σορός του αποθανόντος πλύθηκε και κατόπιν τυλίχθηκε σε λευκό σάβανο. Η σορός τοποθετήθηκε σε σάκκο και ένας αξιωματικός ανάγνωσε τις προετοιμασμένες ευχές, οι οποίες μεταφράσθηκαν στα αραβικά από κάποιον αραβόφωνο. Μετά την ανάγνωση των ευχών, η σορός τοποθετήθηκε στην ειδική ράμπα, την οποία ανασηκώσαμε και το σώμα του νεκρού γλίστρησε στη θάλασσα”, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, η λύση να ταφεί στη θάλασσα ο Μπιν Λάντεν, επελέγη, λόγω της απροθυμίας που ενδέχεται να έδειχναν άλλες χώρες να δεχθούν τη σορό του.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version