Θρίλερ στον Έβρο: Τζιχαντιστής στην ουδέτερη ζώνη

Θρίλερ στον Έβρο: Τζιχαντιστής στην ουδέτερη ζώνη
ΕΒΡΟΣ-ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΠΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ / ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία "τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα".

Τζιχαντιστής που φέρεται να συνελήφθη κατά την επιχείρηση Ερντογάν στη Βόρεια Συρία απελάθηκε από τον συνοριακό σταθμό του Pazarkule στην Αδριανούπολη και παραμένει στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εν λόγω φερόμενος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), δεν έγινε δεκτός από την ελληνική πλευρά. Νωρίτερα κρατείτο στην Αδριανούπολη όπου είχε οδηγηθεί από τη Διεύθυνση Μετανάστευσης Κωνσταντινούπολης.

Ο άνδρας είναι αμερικανικός πολίτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ntv.com ο άνδρας εξακολουθεί να παραμένει στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στις συνοριακές γραμμές των δύο κρατών. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής πλευράς, δεν φέρει πάνω του ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται πως η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων τζιχαντιστών. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε διαμηνύσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι από σήμερα η Άγκυρα θα ξεκινούσε τους επαναπατρισμούς των τζιχαντιστών, έστω και αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

Όπως ήδη αναφέραμε, η Τουρκία απέλασε έναν Αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη πρόκειται να απελάσει επτά γερμανούς τζιχαντιστές, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα στις επόμενες ημέρες η Άγκυρα πρόκειται να απελάσει 11 Γάλλους τζιχαντιστές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία “τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα