Τίγρης κατέφυγε σε χωριό ‘ζητώντας’ οδοντίατρο

Τίγρης κατέφυγε σε χωριό ‘ζητώντας’ οδοντίατρο

Η σπάνια τίγρης της Σιβηρίας, που αντιμετώπιζε προβλήματα στα δόντια και τα ούλα, άφησε την άγρια φύση και ξάπλωσε στην βεράντα ενός σπιτιού, περιμένοντας ανθρώπινη βοήθεια

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε χωριό της Ρωσίας, καθώς μια σπάνια τίγρης αποφάσισε να αψηφίσει τα ένστικτά της, φεύγοντας από την άγρια φύση, και να “ζητήσει” ανθρώπινη βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στα δόντια και τα ούλα.

Το σπάνιο ζώο, μία από τις 500 τίγρης της Σιβηρίας που ζουν σε χιονισμένες περιοχές στην ανατολική Ρωσία, βρήκε ένα απομακρυσμένο σπίτι και ξάπλωσε ήσυχα στην βεράντα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα μεγάλα αιλουροειδή αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με άνθρωπο, ωστόσο η συγκεκριμένη εκτιμάται ότι ήταν εξαντλημένη και αδύναμη και δεν μπορούσε πλέον να φάει.

Γειτόνισσα του άνδρα που βρήκε την τίγρη στη βεράντα του νωρίς το πρωί στο Σολοντσόβι (6.300 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας), δήλωσε: “Ήθελε να βγει έξω στην αυλή το πρωί αλλά η πόρτα ήταν ‘σφηνωμένη’ από κάτι εξωτερικά. Άρχισε να σπρώχνει την πόρτα και άκουσε ένα μουγκρητό τίγρη. Πήγε μέσα και άρχισε να καλεί όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης”.

Το άγριο θηλαστικό δεν τον άφησε να πλησιάσει αλλά ούτε επιχείρησε να του επιτεθεί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αναζητούσε ανθρώπινη βοήθεια ως την τελευταία του ελπίδα για να απαλλαγεί από το πρόβλημα.

Μία ομάδα έκτακτης ανάγκης πήγε στο χωριό, νάρκωσε το ζώο και το μετέφερε σε κέντρο αποκατάστασης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν περίπου 10 ετών, θηλυκό και είχε έντονο πρόβλημα στην στοματική του κοιλότητα και πιο συγκεκριμένα στα ούλα ενώ δεν είχε τα πάνω δόντια.

“Η τίγρης συμπεριφέρθηκε απολύτως ήρεμα, σαν να περίμενε βοήθεια”, δήλωσε στους Siberian Times ο Σεγκέι Αραμίλεφ, διευθυντής του Κέντρου τίγρεων του Αμούρ (Σιβηρίας).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα