Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ για την ανατολική Μεσόγειο

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ για την ανατολική Μεσόγειο
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν AP

Τηλεδιάσκεψη με την ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο είχαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, με την Γερμανίδα καγκελάριο το απόγευμα της Τετάρτης

Βιντεοδιάσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο Ερντογάν  επανέλαβε την τουρκική θέση για διάλογο από μηδενική βάση προκειμένου να βρεθεί λύση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τόνισε στην Μέρκελ ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι “δίκαια” και “συνεπή” στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου, φέρεται να επέμεινε στην θέση ότι η Τουρκία ασκεί τα δικαιώματά της στην περιοχή και πως θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Στην τηλεδιάσκεψη, από πλευράς Τουρκίας συμμετείχαν ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και ο επικεφαλής της ασφάλειας του Προέδρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα