Τίλερσον: Δεν ήθελα να γίνω υπουργός Εξωτερικών, η γυναίκα μου με πίεσε

Τίλερσον: Δεν ήθελα να γίνω υπουργός Εξωτερικών, η γυναίκα μου με πίεσε

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε σε συνέντευξή του την αρχική επιφυλακτικότητα που είχε να δεχθεί την πρόταση του Τραμπ

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει τα καθήκοντά του στην κυβέρνηση Τραμπ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Independent Journal Review, ο πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil εξήγησε ότι δεν είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ προτού τον καλέσει στον Πύργο Τραμπ για να συζητήσουν για «τον κόσμο» και του προσφέρει το υπουργείο και ότι καταλυτικός παράγοντας για να δεχτεί την πρόταση αποτέλεσε η σύζυγός του.

«Δεν ήθελα αυτή τη δουλειά. Δεν την επεδίωξα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Η σύζυγός μου μου είπε ότι οφείλω να την κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μετά την πρώτη τους συνάντηση στον Πύργο Τραμπ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ του ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ο Τίλερσον παραδέχθηκε ότι «εξεπλάγη», προσθέτοντας ότι στην ηλικία των 65 ετών και έπειτα από μια 40χρονη καριέρα στην ExxonMobil περίμενε να συνταξιοδοτηθεί: «Θα πήγαινα στο ράντσο μου για να είμαι με τα εγγόνια μου».

Ωστόσο, όταν επέστρεψε στο σπίτι του στο Τέξας η σύζυγός του Ρέντα Σαντ Κλερ ύψωσε το δάκτυλό της στο πρόσωπό του και του είπε: «Στο είπα ότι ο Θεός δεν έχει τελειώσει μαζί σου».

Πάντως, όπως επισημαίνει το IJR δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη, καθώς ο Τίλερσον έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις από τότε που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών στις αρχές Φεβρουαρίου. Τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Τραμπ ο νέος υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετείχε σε πολλές από τις πιο σοβαρές αποφάσεις που ελήφθησαν, μεταξύ αυτών και το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Επίσης απέφευγε συστηματικά τον Τύπο τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του, ενώ δεν πήρε μαζί του στην περιοδεία του στην Ασία τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αρχική εξήγηση που έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν ότι ο Τίλερσον ήθελε να μειώσει το κόστος της μετακίνησης και να χρησιμοποιήσει ένα μικρότερο αεροπλάνο.

Στη συνέντευξή του μάλιστα ο ίδιος εξήγησε ότι το να αποφεύγει τον Τύπο αποτελεί πολιτική του, καθώς δεν επιθυμεί να μιλά αν δεν έχει να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη Ρωσία, το IJR ανέφερε ότι η απάντησή του ήταν «τόσο συγκεχυμένη» που ο δημοσιογράφος «δεν θεώρησε ότι άξιζε να περιληφθεί».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την αμφιλεγόμενη περιοδεία του Τίλερσον στην Ασία και λίγες ώρες πριν από τη σημαντικότερη εκδήλωση, στην οποία συμμετέχει ως υπουργός Εξωτερικών, τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του ISIS.

(Φωτογραφίες: Lintao Zhang / Pool Photo via AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τίλερσον: Οι ΗΠΑ θα εργαστούν από κοινού με την Κίνα για το θέμα της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Σύνοδο 68 χωρών κατά του ISIS καλεί ο Τίλερσον

Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη κατά του ISIS στην Ουάσιγκτον

SHARE:

24Media Network