Titan: “Έπεφτε σαν πέτρα στον πυθμένα, έσκασε σαν μπαλόνι” – Τι γινόταν μέσα στο υποβρύχιο πριν την έκρηξη

Titan: “Έπεφτε σαν πέτρα στον πυθμένα, έσκασε σαν μπαλόνι” – Τι γινόταν μέσα στο υποβρύχιο πριν την έκρηξη
Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας OceanGate Expeditions oceangate.com

Με ταινία τρόμου παρομοίασε Ισπανός εμπειρογνώμονας τα όσα έζησαν οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου Titan το τελευταίο ένα λεπτό πριν την έκρηξή του.

Οι πέντε επιβάτες που σκοτώθηκαν στο υποβρύχιο Titan γνώριζαν την επικείμενη καταστροφή ένα λεπτό πριν από την έκρηξη, αποκάλυψε ένας Ισπανός ειδικός.

Ο José Luis Martín δήλωσε στην εφημερίδα Nius ότι το υποβρύχιο είχε χάσει τη σταθερότητά του λόγω ηλεκτρικής βλάβης που το άφησε χωρίς πρόωση, με αποτέλεσμα να πέσει προς τον βυθό της θάλασσας «σαν βέλος κάθετα» με το φινιστρίνι του προς τα κάτω.

Εκτίμησε ότι το υποβρύχιο άρχισε να πέφτει ελεύθερα σε βάθος περίπου 5.600 ποδιών και ήταν «σαν να ήταν πέτρα και χωρίς κανένα έλεγχο» για περίπου 3.000 πόδια μέχρι που στα 8.600 πόδια περίπου «έσκασε σαν μπαλόνι» λόγω της ταχέως μεταβαλλόμενης πίεσης.

Ο εμπειρογνώμονας ανέφερε ότι οι επιβάτες είχαν στοιβαχτεί ο ένας πάνω στον άλλο σε τρομακτικά απόλυτο σκοτάδι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτώσης, η οποία πρέπει να διήρκεσε μεταξύ 48 και 71 δευτερολέπτων.

Το υποβρύχιο Titan έχασε την επικοινωνία με το σκάφος υποστήριξής του στις 18 Ιουνίου κατά τη διάρκεια καθόδου στο ναυάγιο του Τιτανικού 12.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Μέρες αργότερα, ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του. Λέγεται ότι υπέστη μια «καταστροφική έκρηξη».

Το υποβρύχιο κατέβηκε χωρίς κανένα συμβάν και σε οριζόντιο επίπεδο μέχρι να φτάσει περίπου τα 1.700 μέτρα (5.500 πόδια).

«Σε εκείνο το σημείο, υπήρξε μια ηλεκτρική βλάβη. Έμεινε χωρίς κινητήρα και χωρίς πρόωση. Τότε ήταν που έχασε την επικοινωνία με το Polar Prince», είπε στην εφημερίδα.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η έλλειψη πρόωσης θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη σταθερότητά του και να αρχίσει να κατεβαίνει γρήγορα.

«Άλλαξε θέση και έπεσε σαν βέλος κάθετα, γιατί τα 400 κιλά των επιβατών που βρίσκονταν στο φινιστρίνι έθεσαν σε κίνδυνο το υποβρύχιο. Όρμησαν όλοι και συνωστίστηκαν ο ένας πάνω στον άλλο», πρόσθεσε. «Φανταστείτε τη φρίκη, τον φόβο και την αγωνία. Πρέπει να ήταν σαν ταινία τρόμου“.

«Σε αυτό το χρονικό διάστημα συνειδητοποιούν τα πάντα. Και ακόμη περισσότερο, στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι δύσκολο να πάρεις μια ιδέα για το τι βίωσαν εκείνες τις στιγμές. Μετά από αυτά τα 48 δευτερόλεπτα, ή ένα λεπτό, συμβαίνει η έκρηξη και ο ακαριαίος θάνατος», είπε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα