Το Charlie Hebdo προκαλεί αντιδράσεις με σκίτσα για τον μικρό Αϊλάν

default image

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo κυκλοφόρησε αμφιλεγόμενα σκίτσα για τον Σύρο πρόσφυγα Αϊλάν Κουρντί, η σορός του οποίου ξεβράστηκε σε παραλία του Μπόντρουμ της Τουρκίας. Δείτε τα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας (Pics)

Ενώ ο κόσμος δεν έχει ακόμη συνέλθει από το σοκ της φωτογραφίας του νεκρού 3χρονου πρόσφυγα, το νέο τεύχος του Charlie Hebdo κυκλοφορεί με δυο σκίτσα για τον τραγικό πνιγμό του Αϊλάν Κουρτνί που ξεβράστηκε στην παραλία του Μπόντουμ, λίγες ώρες μετά την αρχή του ταξιδιού του από την Τουρκία με προορισμό την Κω.

 

Οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo  που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων, το περιοδικό συνεχίζει να δημιουργεί και να δημοσιεύει σατιρικά και αμφιλεγόμενα σκίτσα, όπως αυτό του μικρού Αϊλάν που τον απεικονίζει ξαπλωμένο στην παραλία και δίπλα του να βρίσκεται μια πινακίδα από γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στη Γαλλία.

 

Το σήμα κατατεθέν της αλυσίδας, ο κλόουν, προσφέρει “2 παιδικά μενού στην τιμή του ενός” και συνοδεύεται από την επιγραφή “Τόσο κοντά στον στόχο του”.

Στο άλλο σκίτσο που κυκλοφορεί στο περιοδικό έχει τίτλο “Η απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι Χριστιανική” και δείχνει τα πόδια ενός μικρού παιδιού που πνίγεται στην θάλασσα, ενώ δίπλα του ο Ιησούς περπατάει πάνω στο νερό, ενώ η λεζάντα που το συνοδεύει αναφέρει “Οι Χριστιανοί περπατούν πάνω στο νερό… Οι Μουσουλμάνοι όχι”.

 

Τα συγκεκριμένα σκίτσα έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι αναγνώστες υποστηρίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση οι σκιτσογράφοι του περιοδικού έχασαν το χιούμορ τους και κατάφεραν μόνο να προκαλέσουν, ενώ άλλοι τους κατηγορούν για ρατσισμό.

(Πηγή: TheIndependent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα